Vinic 爸爸, 兩父子如何表達愛?

事實: 兩父子,有時真係好難表達愛,問題當然係man爆既爸爸度啦。

    不如試試 : 爸爸站出第一步,係屋企搵個角落,只有爸爸同孩子一齊,由最大家都感興趣既話題開始聊起。

    家長調整心態 : 對話內容其實不一定關於人生道理,孩子在談話過程已經從你身上學唔少野。爸爸也不要覺得「小朋友」係真係小朋友,當佢地大個仔咁傾計,你會發覺眼前既小孩其實已經偷偷長大了。

    之後呢 : 每日傾下計,傳個EMOJI都好架,KEEP住話佢知你仲存在啦 !

#Vinic爸爸育兒手記

#vinic爸爸育兒魔法

Vinicpapa.com

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s