Vinic 爸爸, Work From Home 真係搞唔掂,點算好 ?

事實: 孩子不停煩住你,想搵個角落靜靜做野都唔得。

    不如試試 : 將每日計劃好時間表,俾小朋友知道咩時侯做咩,有邊個陪住,大人應承左幾時會放低工作陪小孩子就唔好食言,必須依時間表執行,劃好小孩子明白既界線就可以輕鬆面對WORK FROM HOME喇。

    家長調整心態 : 小孩子想搵你陪佢係好正常既事,會嫌佢煩既話,係孩子眼中父母先係唔正常呢!

    之後呢 : 好好享受一下跟孩子的時光,若干年後會是你們不能取代的回憶。

#Vinic爸爸育兒手記

#vinic爸爸育兒魔法

Vinicpapa.com

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s